Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Pri páde lavíny v Rakúsku zahynul Slovák, druhý je zranený

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Oboch mužov na lyžiach zasypala lavína popoludní v okolí zjazdovky v nadmorskej výške približne 2700 metrov. Mladšieho sneh zasypal len čiastočne.

Klagenfurt 8. januára (TASR) - Pri páde lavíny na Mölltalerelskom ľadovci (Mölltaler Gletscher) v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko prišiel v nedeľu o život 40-ročný Slovák. Jeho 33-ročný krajan utrpel zranenia. TASR správu prevzala z agentúra APA a webovej stránky denníka Tiroler Tageszeitung.



Oboch mužov na lyžiach zasypala lavína popoludní v okolí zjazdovky v nadmorskej výške približne 2700 metrov. Mladšieho sneh zasypal len čiastočne. Dokázal sa vyslobodiť, dostať sa k horskej stanici a privolať pomoc. Utrpel bližšie nešpecifikované zranenia a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice v meste Lienz asi 50 kilometrov juhozápadne od Mölltalerelského ľadovca.

Jeho spoločníka našli približne o 17.10 h pomocou jeho lavínového vyhľadávača pod dvojmetrovou vrstvou snehu. Napriek úsiliu záchranárov sa ho nepodarilo uživiť. Obaja muži boli vybavení lavínovými vyhľadávačmi a lavínovým ruksakom.