Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Prvé kolo prezidentských volieb pohľadom fotografov TASR

Na snímke členovia miestneho FS Šarišske gavalire, ktorí prišli odvoliť v krojoch počas 1. kola prezidentských volieb v meste Veľký Šariš, okres Prešov v sobotu 16. marca 2019. Vľavo je primátor mesta Viliam Kall. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pozrite sa, ako prebiehalo prvé kolo prezidentských volieb.

Bratislava 17. marca (Teraz.sk) - V sobotu 16. marca si Slováci volili v prvom kole prezidenta SR. Do druhého kola postúpili Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič. Teraz.sk prináša zábery z volebného dňa, ako ich zachytili fotografi TASR.



Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie s prenosnou hlasovaciou schránkou počas 1. kola prezidentských volieb 16. marca 2019 v rómskej osade v Trebišove.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke okrsková volebná komisia kontroluje totožnosť členov miestneho speváckeho zboru odetých v kroji počas 1. kola prezidentských volieb v obci Iža, okres Komárno, v sobotu 16. marca 2019.
Foto: TASR/Milan Drozd


Na snímke volička si sadá na stoličku v priestore určenom na úpravu hlasovacích lístkov počas 1. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti v podtatranskej obci Lendak, okres Kežmarok, v sobotu 16. marca 2019. Na Slovensku sa dnes začali voľby prezidenta Slovenskej republiky. Je to piata priama voľba prezidenta v ére samostatného Slovenska. Ak v prvom kole volieb ani jeden z kandidátov na prezidenta nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude druhé kolo 30. marca.
Foto: TASR - Oliver Ondráš


Na snímke kandidát na post prezidenta SR Maroš Šefčovič vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky spolu s manželkou Helenou počas 1. kola prezidentských volieb 16. marca 2019 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian


Na snímke členovia miestneho folklórneho súboru odetí v kroji vhadzujú hlasovacie lístky do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb v obci Martovce, okres Komárno, v sobotu 16. marca 2019.
Foto: TASR/Milan Drozd


Na snímke bývalý prezident SR Ivan Gašparovič a manželka Silvia Gašparovičová prichádzajú do volebnej miestnosti počas 1. kola prezidentských volieb v Bratislave 16. marca 2019.
Foto: TASR/Dano Veselský


Na snímke kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb 16. marca 2019 v Pezinku.
Foto: TASR/Michal Svítok



Niektorí si na sobotňajšie voľby prezidenta SR doslova odbehli. Platí to o viacerých účastníkoch bežeckého podujatia v Kuchyni na Záhorí, ktorí išli voliť hneď po absolvovaní pretekov. Na snímke TASR bežci, ktorí išli v obci Kuchyňa voliť v sobotňajšom prvom kole volieb prezidenta SR hneď po absolvovaní pretekov Kuchynský RUNdál.
Foto: TASR Erik Máder


Na snímke členovia volebnej komisie sčítavajú hlasy vo volebnej miestnosti 16. marca 2019 v Komárne.
Foto: TASR - Milan Drozd


Na snímke bývalý kandidát na prezidenta Robert Mistrík (26. februára sa vzdal kandidatúry) a kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová vo svojej volebnej centrále po 1. kole prezidentských volieb 16. marca 2019 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok



Na snímke zľava kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič s manželkou Helenou po príchode do svojej volebnej centrály po 1. kole prezidentských volieb v Bratislave 16. marca 2019.
Foto: TASR - Pavel Neubauer