Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Obvinený Marian K. vo štvrtok vypovedal na polícii

Policajná eskorta odváže Mariana K. z budovy prezídia PZ. Foto: Teraz.sk

Obhajca Marek Para zdôraznil, že Marian K. má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam.

Bratislava 20. júna (TASR) - Obvinený podnikateľ Marian K. vo štvrtok vypovedal na polícii. Budovu Prezídia Policajného zboru v Bratislave opustil krátko pred 13.00 h.



"Útvar osobitného určenia dnes za prísnych bezpečnostných opatrení zabezpečil prevoz Mariana K. do Bratislavy na Národnú kriminálnu agentúru, kde sa zúčastnil na procesných úkonoch," informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Podľa televízie Markíza sa výpoveď týkala mafiánskej popravy bývalého bosa Jána Takáča. S tou spojil Mariana K. bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Urobiť tak mal vo výpovedi v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Marian K. je obvinený z jej objednávky.

Takáča zavraždili pred 16 rokmi. K vražde sa priznal nájomný vrah zločineckej skupiny piťovcov Ľuboš Zelman aj šéf gangu Juraj Ondrejčák. Motívom vraždy mali byť osobné spory Takáča a Ondrejčáka.

Obhajca Marek Para zdôraznil, že Marian K. má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam. "Vypovedať k väzobným veciam je jeho právo, neznamená žiadnu formu spolupráce a smeruje len k spochybneniu zákonnosti väzby," uviedol pre TASR Para.

Marian K. je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. V súčasnosti opätovne žiada o prepustenie z väzby, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku bude o jeho žiadosti rozhodovať v utorok 25. júna o 9.00 h na neverejnom zasadnutí. Predtým už niekoľko žiadostí odmietol. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla.

Na Mariana K. a Pavla R. podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.