Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Obvinený poslanec z ĽSNS nenastúpi do novozvoleného parlamentu

Na snímke Andrej Medvecký. Foto: screenshot youtube.com

Medvecký, ktorý je šéfom žilinského klubu ĽSNS si mal prevziať mandát novozvoleného poslanca na dnešnej slávnostnej schôdzi Národnej rady SR.

Bratislava 11. marca (TASR) - Andrej Medvecký z Kotlebovej ĽSNS, ktorý je obvinený z výtržníctva a ublíženia na zdraví, sa vzdal svojho mandátu. Na svojom internetovom spravodajskom portáli o tom informovala TV Markíza.

Medvecký, ktorý je šéfom žilinského klubu ĽSNS si mal prevziať mandát novozvoleného poslanca na dnešnej slávnostnej schôdzi Národnej rady SR. Vo štvrtok (10.3.) stál pred súdom za výtržníctvo a ublíženie na zdraví. Podľa obžaloby mal spolu s bratrancom zbiť muža z Dominikánskej republiky, pripomenula TV Markíza.

Svedkovia pred súdom vypovedali, že motívom bitky mala byť farba pleti obete. Odohrala v noci 1. novembra 2014 pred barom na nábreží Oravskej priehrady. Podľa svedkov obžaloby bil muža z Dominikánskej republiky najmä Andrej Medvecký. Ten obvinenia odmieta.

Obžalovaný Andrej Medvecký je momentálne aj v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu. Na základe neprítomnosti jedného zo svedkov obhajoba nakoniec dosiahla odročenie pojednávania na 12. mája, doplnila informáciu TV Markíza.