Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Developer mal ukladať stavebný odpad na susedné pozemky, obvinili ho

Ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

K nezákonnému ukladaniu stavebného odpadu malo dochádzať od septembra do polovice októbra 2018.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Polícia obvinila developera, ktorý mal ukladať stavebný odpad na susedné pozemky. Obvineniu za neoprávnené nakladanie s odpadmi pri stavbe v bratislavských Vinohradoch tak čelí jedna fyzická osoba I. H. a tiež jedna právnická osoba. Páchateľom hrozí až päťročný trest odňatia slobody. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení enviropolicajtov mali pri stavbe developerského projektu vo Vinohradoch v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, počas výkopových prác ukladať v rozpore s príslušnými právnymi predpismi odpad na pozemky susediace s uvedenou stavbou. Obvinení svojím konaním neoprávnene nakladali s odpadom na dotknutých nehnuteľnostiach v zistenom rozsahu vo výške takmer 86.000 eur s DPH," uviedla polícia.

K nezákonnému ukladaniu stavebného odpadu malo dochádzať od septembra do polovice októbra 2018. Obvinený I. H. mal podľa polície v súvislosti s podnikateľskou činnosťou nakladať s odpadom v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom na úseku odpadového hospodárstva. Polícia dodala, že prostredníctvom svojho konateľa, štatutárneho zástupcu, tak obvinená právnická osoba rovnako nakladala s odpadom v rozpore s predpisom.