Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Obžalobu na exšéfa SIS Vladimíra P. bude riešiť banskobystrický sudca

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pôvodné obvinenie v prípade zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Obžalobou podanou na exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. sa bude zaoberať sudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," priblížila Kudjáková. Prípadom sa bude opätovne zaoberať sudca Rastislav Stieranka, ktorý v minulosti odmietol obžalobu na Vladimíra P. pre procesné pochybenia.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok 27. októbra obžalobu pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie v prípade zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára. Konkurznému právnikovi súd schválil dohodu o vine a treste.