Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Ocenenie Úradnícky čin roka získal vzdelávací tím NBS

Na archívnej snímke pohľad na budovu Národnej banky Slovenska. Foto: TASR Dano Veselský

Úradnícky čin roka organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle.

Bratislava 23. júna (TASR) - Ocenenie Úradnícky čin roka 2022 získal vzdelávací tím Národnej banky Slovenska (NBS) za zvyšovanie finančnej gramotnosti prostredníctvom projektu s názvom 5 peňazí. TASR o tom informovala Veronika Hincová Frankovská z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI). Víťazný tím pomáha ľuďom z vylúčených komunít a školí mentorov, ktorí pracujú s chudobnými rodinami. Poskytuje tiež praktickú pomoc pre zasiahnuté rodiny.

"Prechádzajú si ich domáce rozpočty, skúmajú záväzky a radia im, ako by sa dali ozdraviť," uviedla Hincová Frankovská.

Ocenenie získal tím v zložení Denisa Francanová, Bohuslava Brenkusová, Agáta Lešková a Jakub Keračík, ktorý vedie Roman Fusek. "Finančné vzdelávanie sa môže mnohým ľuďom zdať ako abstraktná vec. My však vždy učíme o peniazoch – teda o každodennom živote, o domácom rozpočte, či o tom, ako si nastaviť príjmy a výdavky," uviedol riaditeľ odboru ochrany finančných spotrebiteľov NBS Fusek.

Úradnícky čin roka organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Cieľom ocenenia je poukázať na príbehy úradníckych kolektívov, ktoré prispievajú k zlepšovaniu verejných služieb na Slovensku.