Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Odborári sa s ministerstvom práce nedohodli na zvyšovaní platov

Hlavný vyjednávač za nevýrobné odborové zväzy KOZ Anton Szalay informoval, že vládna strana navrhla pre tento rok nulový rast platov zamestnancov v štátnej službe a verejnej sfére, čo odborári odmietli.

Bratislava 14. júna (TASR) - Zástupcovia nevýrobných odborových zväzov združených v Konfederácii odborových zväzov (KOZ) SR sa dnes nedohodli s ministerstvom práce na valorizácii platov na tento rok.

Na následnom mimoriadnom rokovaní odborári schválili postup svojich vyjednávačov a rozhodli o príprave protestných akcií.

Hlavný vyjednávač za nevýrobné odborové zväzy KOZ Anton Szalay informoval, že vládna strana navrhla pre tento rok nulový rast platov zamestnancov v štátnej službe a verejnej sfére, čo ale odborári odmietli.

"V minulom roku sme prišli s požiadavkou valorizovať platy o 10 %, v súčasnej situácii, keď sú finančné prostriedky výrazne limitované, by sme netrvali na 10 %, očakávali by sme však navýšenie aspoň polovičné," vysvetlil Szalay s tým, že niektorí zamestnanci sú už v štrajkovej pohotovosti a sú odhodlaní svoje požiadavky aj presadiť.