Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy povedie naďalej Pavel Ondek

Na snímke predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZ PŠaV) Pavel Ondek počas 7. zjazdu OZ PŠaV na Slovensku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, 27. novembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Predsedu zväzu, ako i jeho podpredsedov volil zjazd v tajnej voľbe. Po novom budú svoju funkciu vykonávať päť rokov. Ich funkčné obdobie bolo doteraz štvorročné.

Štrbské Pleso 28. novembra (TASR) - Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) na Slovensku povedie naďalej Pavel Ondek. Rozhodol o tom 7. odborový zjazd vo Vysokých Tatrách. TASR informoval vedúci úradu zväzu Juraj Stodolovský.

Dejiskom zjazdu, ktorý prebiehal od štvrtka (26.11.) do dnešného dňa, bolo Štrbské Pleso. K voľbe vedenia zväzu pristúpili delegáti dnes. Staronovým predsedom OZPŠaV sa stal Pavel Ondek, ktorý kandidoval ako jediný.

Počas zjazdu zvolili aj troch podpredsedov zväzu, ktorí budú zároveň predsedami jeho jednotlivých združení. Združenie základného školstva povedie opäť František Šary a k zmene nedôjde ani v prípade predsedu Združenia vysokého školstva. Bude ním tak ako doteraz Miroslav Habán. Združenie stredného školstva povedie po novom Iveta Majerová. Vo funkcii predsedu strieda Martina Matáka.

Predsedu zväzu, ako i jeho podpredsedov volil zjazd v tajnej voľbe. Po novom budú svoju funkciu vykonávať päť rokov. Ich funkčné obdobie bolo doteraz štvorročné.