Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kniha Gorila je už v predaji, kupuje sa v stovkách kusov

Najočakávanejšia kniha roka novinára Toma Nicholsona s názvom Gorila na pulte jedného z kníhkupectiev v Bratislave 23. júla 2012. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Obchodníci tak už teraz odhadujú, že kniha kanadsko-slovenského novinára Toma Nicholsona o korupcii na najvyšších miestach slovenskej politiky, bude bestseller.

Bratislava 23. júla (TASR) – O knihu novinára Toma Nicholsona o korupcii na najvyšších miestach slovenskej politiky, Gorila, je veľký záujem. Publikácia práve dnes vstúpila do predaja a už sa z nej kupujú stovky kusov. Obchodníci tak už teraz odhadujú, že to bude bestseller.

"V predpredaji sme knihu ponúkali viac ako mesiac a už vtedy patrila medzi najpredávanejšie tituly kníhkupectva," opísal pre TASR riaditeľ internetového predaja kníhkupectva Martinus.sk Martin Štrba.

Boli dokonca podľa neho aj dni, keď sa jej predalo viac ako sto výtlačkov. "Najväčší záujem nastal hneď po spustení predaja, keď súd zrušil zákaz vydania knihy," doplnil Štrba. Po tom, čo sa dnes kniha začala ponúkať aj na pultoch predajní, záujem ľudí stúpa. "Očakávam, že dnes sa cez internet a v kamenných obchodoch nášho kníhkupectva predá spolu viac ako 300 kusov tejto publikácie," odhadol Štrba.

Tu bude player


Predaj v stovkách kusov zaznamenáva aj internetové kníhkupectvo Gorila.sk. "Už predpredaj knihy bol v stovkách kusov. Po spustení oficiálneho predaja vidíme nárast záujmu ľudí," podotkla produktová manažérka internetového kníhkupectva Gorila.sk Ivona Ševčíková. Odhaduje, že predaj sa vyšplhá na tisícky kusov a z knihy sa stane bestseller.

Najočakávanejšia kniha roka novinára Toma Nicholsona s názvom Gorila na pulte jedného z kníhkupectiev v Bratislave 23. júla 2012.
Foto: TASR/Pavel Neubauer