Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kiska odcestuje do Mexika pravdepodobne v podvečerných hodinách

Na snímke Airbus A319 po prílete na letisko M. R. Štefánika v Bratislave 2. septembra 2017. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV

Počas predletovej prehliadky objavili pracovníci leteckého útvaru únik kvapaliny z hydrauliky podvozku, ktorý vznikol pravdepodobne zmenou teplôt.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Slovenský prezident Andrej Kiska mal v pondelok ráno odcestovať na prvú pracovnú návštevu Mexika, odlet sa však odkladá pre únik kvapaliny z hydrauliky podvozku lietadla.

Letka Ministerstva vnútra SR informovala Kanceláriu prezidenta SR, že je schopná zabezpečiť odlet prezidenta Andreja Kisku do Mexika predbežne až v podvečerných hodinách. TASR o tom informoval prezidentov poradca pre komunikáciu Roman Krpelan.

"Prílet prezidenta do Mexika tak bude v utorok (21.11.) nadránom miestneho času a v takom prípade to pracovný program neohrozí," uviedol Krpelan.

Počas predletovej prehliadky objavili pracovníci leteckého útvaru v pondelok ráno únik kvapaliny z hydrauliky podvozku, ktorý vznikol pravdepodobne zmenou teplôt. Pre TASR to potvrdil hovorca rezortu vnútra Ivan Netík.

"Počas predletovej prehliadky objavili pracovníci leteckého útvaru únik kvapaliny z hydrauliky podvozku, ktorý vznikol pravdepodobne zmenou teplôt. Lietadlo odletí do servisného strediska do Prahy, kde bude celý diel vymenený. Následne sa vráti do Bratislavy. Lietadlo by malo byť na cestu do Mexika pripravené dnes popoludní," uviedol pre TASR hovorca rezortu vnútra Ivan Netík.

Kiska podľa jeho poradcu pre komunikáciu Krpelana berie celú situáciu s nadhľadom. "Prezident Andrej Kiska krátko pred odletom na oficiálnu návštevu do Mexika dostal informáciu, že lietadlo má poruchu a odlet sa odkladá zatiaľ o štyri hodiny. Prezident berie túto situáciu s nadhľadom a humorom," povedal.