Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 19. september (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie parlamentu
(Bratislava)

Aj dnes vám budeme prinášať najnovšie informácie z rokovania parlamentu. Poslanci dnes budú rozhodovať o viacerých novelách. Koaličný Smer-SD do parlamentu predložil novelu zákona o minimálnej mzde, ktorou chce určiť vzorec, na základe ktorého by sa minimálna mzda každoročne zvyšovala. Plénum bude hlasovať aj novele o potravinách z dielne SNS. Na vybrané zdravé potraviny by mala DPH klesnúť na 10 %. Popoludní čaká poslancov aj tradičná hodina otázok. Premiér Peter Pellegrini by mal odpovedať na to, či odstúpi kvôli tomu, že vládna koalícia stratila väčšinu v parlamente.



Vývoj na trhu práce
(Bratislava)

Personálna agentúra Manpower Group dnes zverejní najnovší odhad vývoja na trhu práce na nasledujúci kvartál. Zverejňuje ho pravidelne. Dozvieme sa, v ktorých regiónoch je najväčší nedostatok pracovnej sily, ktoré sú najžiadanejšie pozície, ako aj to s čím majú zamestnávatelia v súčasnosti najväčší problém.

Rokovanie so zamestnávateľmi
(Bratislava)

Premiér Peter Pellegrini dnes prijme na Úrade vláde zástupcov zamestnávateľov. Rokovať s nimi bude o aktuálnej situácii na Slovensku. V dôsledku spomalenia rastu slovenskej ekonomiky vláda avizovala prijatie viacerých opatrení. Premiér by mohol so zamestnávateľmi rokovať aj o tejto problematike. O výsledkoch stretnutia bude informovať na tlačovej konferencii.

Vývoj v koalícii
(Bratislava)

Pozorne sledujeme aj vývoj v koalícii. Vedenie Smeru-SD má dnes pracovný obed. Koalícia prišla formálne o väčšinu v parlamente po tom ako Martin Fedor odišiel z klubu Mosta-Híd. Smer-SD má v poslaneckom klube 48 poslancov, SNS 15, Most-Híd má už len 12. S koalíciou dlhodobo v mnohých prípadoch okrem Aleny Bašistovej hlasujú aj nezaradení poslanci Martina Šimkovičová, Rastislav Holúbek a Peter Marček.

Problémy s Domašou
(Domaša)

Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš spolu so starostami obcí v okolí Domaši sa dnes vyjadria k nedostatku vody v nádrži . Vodohospodári už na jar avizovali, že z nej budú vypúšťať menej vody. Diskusiu v tejto súvislosti spustili samosprávy i aktivisti z okolia tejto vodnej nádrže z dôvodu jej nízkej hladiny.

O aktuálnom dianí Vás budeme počas dňa informovať v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher