Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Ľ. Ódor: Nová vláda musí riešiť Vojenské spravodajstvo systémovejšie

Na snímke dočasne poverený predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor počas tlačovej konferencie po skončení 16. schôdze vlády SR 20. september 2023 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Predseda vlády zatiaľ nemá "žiadnu indíciu", aby musel robiť nejaké kroky v aktuálnom vedení Vojenského spravodajstva.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Nová vláda bude musieť riešiť Vojenské spravodajstvo systémovejšie, nielen na úrovni personálnych zmien. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Ľudovít Ódor v reakcii na obvinenie dvoch bývalých riaditeľov Vojenského spravodajstva.

Predseda vlády zatiaľ nemá "žiadnu indíciu", aby musel robiť nejaké kroky v aktuálnom vedení Vojenského spravodajstva. "Platí to, čo pri ostatných veciach. Len čo sú nejaké indície alebo dôkazy, budeme tú situáciu riešiť. Možná nekalá činnosť neznamená, že treba okamžite konať a robiť personálne veci, keďže sa to týka minulosti," skonštatoval. Akcia Vírus podľa Ódora ukazuje na dlhý systémový problém.

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných figurujú medzi obvinenými bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Ján B. Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.