Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Ódor: Úlohou spoločnosti je skončiť s toleranciou alkoholu za volantom

Na snímke dočasne poverený predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor. Foto: TASR Martin Baumann

K nehode na zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave došlo pred rokom po tom, ako auto s opitým vodičom narazilo do ľudí stojacich na zastávke.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Úlohou slovenskej spoločnosti je skončiť s toleranciou alkoholu za volantom. Vyhlásil to premiér Ľudovít Ódor. Zapálením sviečky si v pondelok uctil obete tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo vlani na autobusovej zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Na tomto mieste zomreli sny. Sny piatich mladých ľudí, ktorí boli plní sily, začínali štúdium na vysokej škole a tešili sa na svoju budúcnosť. Príčinou smrti bolo nezodpovedné rozhodnutie šoférovať pod vplyvom alkoholu. Takéto správanie je neospravedlniteľné," zdôraznil Ódor.

K nehode na zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave došlo pred rokom po tom, ako auto s opitým vodičom narazilo do ľudí stojacich na zastávke. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a piatich zranených. Študenti Univerzity Komenského, Slovenskej technickej univerzity a Vysokej školy múzických umení organizujú v pondelok pietne podujatie, ktorým si uctia pamiatku obetí.