Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Odtajnená správa o činnosti SIS bude od piatka zverejnená na webe

Ján Valko Foto: TASR/Martin Baumann

Správa o činnosti SIS bola minulý týždeň prerokovaná na pôde výboru na kontrolu činnosti SIS.


Bratislava 2. júla (TASR) - Verejná odtajnená časť Správy o činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) za minulý rok bude v zmysle rozhodnutia riaditeľa SIS Jána Valka po jej prezentácii v pléne NR SR od piatka 3. júla zverejnená na webovej stránke SIS v sekcii Pre Vás.

Riaditeľ spravodajskej služby Valko od svojho nástupu do funkcie v roku 2012 rozhodol o každoročnom zverejňovaní správ o činnosti, rovnako tomu bude teda aj tento rok.

"SIS vo verejnosti prístupnej časti výročnej správy za rok 2014 približuje zameranie činnosti spravodajskej služby a jej priority, na ktoré počas roku 2014 sústredila svoju pozornosť. Ide najmä o boj proti terorizmu, extrémizmu, organizovanému zločinu či ekonomickej a daňovej trestnej činnosti, ale i o analytické zhodnotenie zahraničných politických a ekonomických udalostí, ktoré v priebehu roka 2014 mali vplyv na bezpečnosť a hospodársku stabilitu Slovenskej republiky," uviedol dnes pre TASR hovorca SIS Branislav Zvara.

Novinkou je podľa jeho slov, že na základe dohody riaditeľa spravodajskej služby, predsedu parlamentu a členov výboru na kontrolu činnosti SIS bude výročná správa za rok 2014 zverejnená už teraz v júli 2015, a nie koncom roka, ako tomu bývalo v minulosti. Správa o činnosti SIS bola minulý týždeň prerokovaná na pôde výboru na kontrolu činnosti SIS, pričom výbor správu zobral na vedomie a súhlasným hlasovaním všetkých 15 členov výboru ju odporučil na prerokovanie v pléne NR SR.