Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Súd sa bude opäť zaoberať kauzou na smrť psami dohryzeného muža

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročného muža zo Stupavy na jar minulého roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave.


Bratislava 5. júna (TASR) - Odvolací Krajský súd v Bratislave (KS) sa budúci týždeň bude zaoberať kauzou neprávoplatne odsúdeného Romana Š., ktorého psy minulý rok dohrýzli na smrť muža. Verejné zasadnutie je podľa stránky Ministerstva spravodlivosti SR vytýčené na KS na 13. júna.

Okresný súd (OS) Bratislava IV na začiatku tohto roka odsúdil obžalovaného Romana Š. na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky so skúšobnou dobou na dva roky v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy. Toho na jar minulého roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave. Rozsudok nebol právoplatný, odvolanie podala prokurátorka. Obžalovaný však už zaplatil nemajetková ujmu vo výške 80.000 eur.

Polícia v marci minulého roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

Obžalovaný Roman Š. svoj čin oľutoval a pozostalým uhradil spomínanú dohodnutú nemajetkovú ujmu.