Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

OKS: Zlo komunizmu a fašizmu nie je len vecou minulosti

Ondrej Dostál. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Občianska konzervatívna strana (OKS) považuje 25. február 1948 za jeden z čiernych dní slovenskej novodobej histórie.

Bratislava 25. februára (TASR) - Zločiny komunizmu a fašizmu sú upozornením, že keď režim pácha krivdy na jednotlivcoch či menšinách, väčšina nesmie mlčať a len sa tomu prizerať. Pri príležitosti dnešného výročia Víťazného februára to uviedla Občianska konzervatívna strana (OKS). Tá považuje 25. február 1948 za jeden z čiernych dní slovenskej novodobej histórie.

"Slovensko si dnes pripomína 69. výročie komunistického puču a nastolenia komunistickej totality v Československu. Komunizmus a fašizmus sú totalitné ideológie, ktoré v 20. storočí viedli k nastoleniu zločineckých režimov, ktoré zlikvidovali demokratický právny štát, porušovali ľudské práva a páchali zločiny na vlastných občanoch," tvrdí OKS. Dnes si preto pri pamätníku 17. novembra 1989 na bratislavskom Námestí SNP pripomenula obete komunizmu v bývalom Československu.

Zlo komunizmu a fašizmu nie je podľa strany len vecou minulosti, ale ešte stále aktuálnou hrozbou. Ako tvrdí, je povinnosťou slušných ľudí postaviť sa na odpor zlu. "Je povinnosťou demokratov nepodceňovať hrozbu extrémizmu a dôsledne brániť slobodu a demokraciu. Práve 25. február nám ukazuje, aké je to dôležité," podotkla OKS.

TASR informovali poslanec Národnej rady SR a predseda OKS Ondrej Dostál a podpredseda OKS a predseda Programovej rady OKS Juraj Petrovič.