Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

OĽaNO nominujú na čelo Výboru na kontrolu NBÚ Martina Fecka

Jozef Viskupič Foto: TASR/Martin Baumann

Pre TASR to dnes potvrdil predseda poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Jozef Viskupič.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) by mal viesť Martin Fecko (OĽaNO). Pre TASR to dnes potvrdil predseda poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Jozef Viskupič. Aktuálne sú tak známi už ôsmi kandidáti na predsedov výborov z celkovo deviatich, ktoré opozícii ponúkol Smer-SD.

OĽaNO okrem spomínaného kontrolného výboru obsadí Mikulášom Hubom aj predsednícku stoličku v pôdohospodárskom výbore. KDH nominuje do čela Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Daniela Lipšica a za šéfa Hospodárskeho výboru NR SR Jána Hudackého.

Most-Híd bude šéfovať Osobitnému kontrolnému výboru NR SR na kontrolu rozhodnutí NBÚ, kde nominuje Gábora Gála, a ľudskoprávnemu výboru, kde navrhne Rudolfa Chmela. SDKÚ-DS navrhne Martina Fedora na čelo Osobitného kontrolného výboru na kontrolu vojenského spravodajstva a obsadí aj predsednícku stoličku vo Výbore NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Tu by mal byť nominovaný Miroslav Beblavý. Zahraničný výbor NR SR, na ktorom sa chce opozícia dohodnúť v stredu (4.4.), zrejme opäť povedie František Šebej (Most-Híd). SaS po tom, ako ustúpila v súboji s KDH o hospodársky výbor a neprejavila záujem o žiadny iný, nebude mať ani jedného predsedu.