Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OĽaNO-NOVA: Fico používa EÚ ako plášť na zakrytie korupcie

Na archívnej snímke Igor Matovič Foto: TASR - Pavel Neubauer

Remišová pripomenula, že napriek miliardám, ktoré Slovensko dostalo v rámci eurofondov, sa situácia ľudí na Slovensku zlepšuje len pomaly.

Bratislava 16. augusta (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) používa Európsku úniu ako plášť na zakrytie korupcie. Takto dnes reagovalo opozičné hnutie OĽaNO-NOVA na tlačovej konferencii na utorkové (15.8.) slová predsedu vlády SR o tom, že nemôže súhlasiť s názormi o predčasných parlamentných voľbách, lebo to by bol koniec akýchkoľvek nádejí na udržanie sa Slovenska v jadre EÚ.

"Robert Fico neustále opakuje mantru o jadre, ale to je len prázdny obal. Seriózna politická debata by mala byť o konkrétnych opatreniach, o ktorých sa teraz rokuje v EÚ a mali by sme sa rozprávať o tom, čo je dobré pre Slovensko, čo nie je dobré pre Slovensko, čo je v našom národnom záujme a nie nejaká dymová clona o jadre," uviedla poslankyňa Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA Veronika Remišová. Fico podľa nej tvrdí, že opozícia by doviedla Slovensko mimo Európy, čo však podľa Remišovej nie je pravda.

Remišová pripomenula, že napriek miliardám, ktoré Slovensko dostalo v rámci eurofondov, sa situácia ľudí na Slovensku zlepšuje len pomaly. "Toto je najväčšia výčitka nášho hnutia voči vláde. Dostali sme 600 miliónov eur na vedu a výskum, ale skutočným výskumníkom sa dostane len zlomok," dodala s tým, že keď má premiér vyvodiť zodpovednosť za škandál s eurofondmi, tak sa skrýva za EÚ.

Predseda hnutia Igor Matovič upozornil, že kauza okolo eurofondov na výskum predstavuje len štyri percentá všetkých eurofondov, ktoré Slovensko dostane v najbližších troch rokoch. Súčasná vláda bude deliť 15 miliárd eur.