Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Opozícia chcela rokovať aj cez víkend, u Smeru však neuspela

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vládny Smer-SD však trval na tom, že sa rokuje len do 14.00 h a zasadnutie bude pokračovať v utorok 21. apríla.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Opozícia chcela rokovať o zmenách v reštrukturalizáciách firiem aj o odvolaní šéfa KDH Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR dnes do 19.00 h a aj cez víkend. Vládny Smer-SD však trval na tom, že sa rokuje len do 14.00 h a zasadnutie bude pokračovať v utorok 21. apríla. Pre opakujúce sa návrhy na víkendové rokovanie ukončila dnes zasadnutie podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková (Smer-SD) o čosi skôr, než bolo pôvodne v pláne.

Návrhom opozícia reagovala na dnešné vyjadrenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že on bude cez víkend pracovať, rokovať a opozícia nech oddychuje. Opozícia podľa neho nemá záujem riešiť problémy veriteľov veľkých firiem v reštrukturalizáciách. Pri návrhu na odvolanie Figeľa sa zaoberá podľa neho len sama sebou. Opozícia to odmieta.



Návrh na odvolanie Figeľa podal Smer-SD v stredu (15.4.) a prerušil tým rokovanie o návrhoch na zmeny v reštrukturalizáciách firiem. Bod o Figeľovi mal pritom nasledovať až po schválení opatrení. Aspoň tak to avizoval predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).

Pellegrini dnes navrhol, aby v utorok (21.4.) plénum pokračovalo v rokovaní o zmenách v reštrukturalizáciách. A to aj v prípade, že dnes neuzavrú odvolávanie Figeľa. Táto dohoda podľa Laššákovej platí naďalej.

Diskusia o šéfovi KDH sa dnes neskončila. Do rozpravy je ešte prihlásených okolo 10 poslancov. Kedy bude hlasovanie, Smer-SD ešte nepovedal.