Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

OPOZÍCIA: Protesty proti R. Kaliňákovi pokračujú

Na snímke protestujúci ľudia počas 9. protestu proti zlodejom v politike pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave 15. augusta 2016. Foto: TASR/Jakub Kotian

Protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) pokračujú. Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu podnikateľa Baštrnáka.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) pokračujú. Opozícia ľudí aj na tento pondelok 22. augusta zvoláva pred bytový komplex Bonaparte, v ktorom si premiér Robert Fico (Smer-SD) prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov.

Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Minister pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozície ide o "záhadný" obchod. Koalícia za Kaliňákom stojí.

Opozícia hovorí o nových dôkazoch o systéme korupcie a podvodoch na DPH. Do kauzy už je okrem premiéra Fica, ministra Kaliňáka a podvodníka Bašternáka podľa nej "namočený aj bývalý minister Ján Počiatek a viacerí prokurátori a vyšetrovatelia". Na pódiu by v pondelok mali k ľuďom prehovoriť aktivisti, ktorí dlhodobo bojujú za lepšie Slovensko. "Hrať bude Tomáš Pohorelec band," avizujú organizátori, ktorými sú strany SaS a OĽaNO-NOVA.

SaS a OĽaNO-NOVA chcú celú kauzu Bašternáka a Kaliňáka ľuďom priblížiť čo najviac. Vysvetľujú ju aj v časopise, ktorý vydali a distribuujú ho do slovenských domácností.