Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Opozícia vo štvrtok asi nedorieši obsadenie výborov

Foto: TASR/Pavel Neubauer

KDH podľa informácií TASR vraj potrebuje viac času na premyslenie. Podpredseda klubu kresťanských demokratov Pavol Abrhan pre TASR uviedol, že opozícia by sa mala zísť až na budúci týždeň.

Bratislava 21. marca (TASR) - Opozícia vo štvrtok 22. marca asi nedorieši obsadenie predsedníckych stoličiek v deviatich parlamentných výboroch, ktoré im venoval Smer-SD, hoci to mala v pláne. KDH podľa informácií TASR vraj potrebuje viac času na premyslenie. Podpredseda klubu kresťanských demokratov Pavol Abrhan pre TASR uviedol, že opozícia by sa mala zísť až na budúci týždeň.

Podpredseda klubu kresťanských demokratov Pavol Abrhan pre TASR uviedol, že opozícia by sa mala zísť až na budúci týždeň. "Niet dôvod na nejaký časový zhon. Opozičné parlamentné strany majú čas na dohodu do 4. apríla, kedy sa bude konať ustanovujúca schôdza Národnej rady SR," uviedol hovorca KDH Matej Kováč.

O obsadení postov hovorili opoziční lídri v utorok (20.3.). Na takmer trojhodinovom rokovaní sa dohodli len na podpredsedoch parlamentu. Nominujú Jána Figeľa za KDH a Eriku Jurinovú za OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislé osobnosti. Obsadenie výborov zostalo nedoriešené.

Najväčší problém robia hospodársky výbor a výbor na kontrolu SIS. O šéfa hospodárskeho majú záujem KDH a SaS, predsedu v kontrolnom výbore chce KDH a SDKÚ-DS. Opozícia si podľa svojich lídrov želá dohodu. Šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič pre TASR uviedol, že by bolo dobré, keby už boli personálne otázky vyriešené. "Aby sme sa mohli venovať skutočnej práci," povedal a pripomenul, že nominácie obyčajných sa nekryjú s nikým.