Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Opozičný I. Hraško pochválil ministra Maďariča

Igor Hraško ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Poslanec za OĽaNO pochválil šéfa rezortu kultúry za odvolanie Milana Beljaka, generálneho riaditeľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Rozhodnutie odvolať generálneho riaditeľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) Milana Beljaka je dobrou správou pre umelcov. Myslí si to opozičný poslanec parlamentu a folklorista Igor Hraško (OĽaNO).

"Žiaľ, k tomuto kroku sa neodhodlal bývalý minister kultúry, pán Krajcer (SaS). Chvála pánu Bohu, že sa k tomu odhodlal súčasný minister Marek Maďarič (Smer-SD). Hovorím teraz za folkloristov, za remeselníkov, ktorí už dlhšiu dobu trpeli veci, ktoré sa diali v ÚĽUVe," vyhlásil Hraško.

Podľa neho sa malo voči Beljakovi konať už po tom, čo finančná kontrola zistila v ÚĽUVe vážne pochybenia pri správe majetku štátu. Opozičný poslanec je preto presvedčený, že Maďarič konal na základe zistenia o porušení zákonov. "Dúfam, že človek, ktorý nastúpi na jeho miesto, konečne dá tú inštitúciu do poriadku tak, aby slúžila remeselníkom, ľudovým remeslám a ich rozvoju," dodal.

Ministerstvo kultúry informovalo o odvolaní iba stručnou správou. V nej uviedlo, že sa tak stalo v súlade s platnou legislatívou, bez udania dôvodu svojho rozhodnutia.