Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Organizácie môžu vyhrať grant pre plán na ochranu životného prostredia

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Všetky žiadosti o grant bude posudzovať nezávislá komisia expertov z oblasti ochrany životného prostredia, ktorá vyberie vo výsledku sedem až osem víťazných organizácií.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Neziskové organizácie a iniciatívy môžu získať envirogrant od nadácie VÚB pre plán zameraný na ochranu a osvetu v environmentálnych oblastiach. O grant sa môžu uchádzať aj školy, ktoré prichádzajú s inovatívnymi formami vzdelávania a osvety o potrebe ochrany životného prostredia. TASR o tom informovali z nadácie.

Šancu na podporu cez program Envirogranty majú projekty mimovládnych organizácií a ochranárskych združení, zamerané na ochranu biodiverzity a životného prostredia, teda iniciatívy, ktoré konajú v prospech udržania fauny a flóry v konkrétnych lokalitách, čistoty vôd, ovzdušia, úrodnosti pôdy, a ktoré prinášajú riešenia na zmiernenie dopadov klimatických zmien.

Všetky žiadosti o grant bude posudzovať nezávislá komisia expertov z oblasti ochrany životného prostredia, ktorá vyberie vo výsledku sedem až osem víťazných organizácií. Každá z nich dostane na realizáciu navrhovaného projektu finančnú podporu do výšky 7000 eur.