Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Organizácie pre deti s hendikepom môžu získať grant v novom programe

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podporené aktivity, ktoré vyberie odborná komisia, je potrebné realizovať od júna do novembra tohto roku.

Bratislava 7. marca (TASR) - Neziskové organizácie, centrá včasnej intervencie, centrá pre deti a rodinu i ďalšie subjekty, ktoré sa vytrvalo venujú pomoci deťom so zdravotným znevýhodnením, môžu získať dotáciu z nového grantového programu Každé dieťa má šancu. V novom programe Nadácie VÚB prerozdelia medzi piatich úspešných uchádzačov 100.000 eur. Žiadosť o grant je možné poslať do 2. apríla.

"Organizácie sa môžu do grantovej výzvy zapojiť svojimi projektmi, ktorých zmyslom je vytvárať pre deti bezpečné a podporné prostredie pre špecifické liečebné terapie, ako aj napredovanie v ich zručnostiach. Zámerom je tiež podporiť hľadanie nových spôsobov pre rozvoj osobnosti dieťaťa," uviedli zástupcovia nadácie, ktorí chcú novou grantovou schémou zároveň pomôcť aj uľahčiť životnú situáciu rodinám, ktoré sa starajú o dieťa so znevýhodnením.

Podporené aktivity, ktoré vyberie odborná komisia, je potrebné realizovať od júna do novembra tohto roku. Viac informácií pre záujemcov je k dispozícii na webe grantového programu.