Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

OS ZZS predpokladá začiatok výstavby staníc z plánu obnovy v júni

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na výstavbu a rekonštrukciu staníc záchrannej zdravotnej služby je z plánu obnovy k dispozícii vyše 30,5 milióna eur. Týkať sa to má minimálne 55 staníc.

Bratislava 13. februára (TASR) - Začatie výstavby prvých staníc záchraniek z plánu obnovy by mohlo začať v júni. Predpokladá to Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Petra Klimešová.

"Aktuálne sa finalizujú projektové dokumentácie na konkrétne lokality pre účely vydania stavebných povolení, zároveň prebieha povoľovací proces k výstavbe pre lokality, ku ktorým už boli spracované projektové dokumentácie. Pre lokality, kde je povoľovací proces vo vysokom štádiu rozpracovanosti, t. j. disponujeme kladnými stanoviskami dotknutých orgánov k výstavbe staníc ZZS, sa pripravujú podklady k opätovnému otvoreniu verejnej súťaže v súlade s podmienkami rámcovej dohody," ozrejmila.

Na výstavbu a rekonštrukciu staníc záchrannej zdravotnej služby je z plánu obnovy k dispozícii vyše 30,5 milióna eur. Týkať sa to má minimálne 55 staníc. Problematike sa venuje OS ZZS SR, ktoré bude napríklad určovať, kde nové stanice vzniknú.