Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

OTS: Experimentálne 291. podujatie 30-ročného združenia

Foto: NEF Hospodársky klub

Aby nám lepšie bolo.

Bratislava 10. mája (OTS) - Od 9. mája 2023 je na www.hospodarskyklub.sk zverejnená prvá časť dokumentu k 30. výročiu združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub – Medzinárodný mierový výbor pod titulom „Aby nám lepšie bolo“, z ktorého videozáznam bude zverejnený 16. mája o 20. h pre potvrdených účastníkov. Druhá a tretia časť bude zverejnená 26. 5. o 20. h za rovnakých podmienok.

Z oslovených 70 členov zo SR a z Českej republiky, sedemnásti reagovali videozáznamom, alebo písomne na tému vyjadrenú viac ako jasne „Aby nám lepšie bolo“. Odpovedal aj prezident SR 1999-2004 R. Schuster. Je tu záznam z toho podstatného, čo sa udialo v tejto členskej a takpovediac experimentálnej komunikácii s členmi 30-ročného združenia od 24. apríla do 7. mája na www.hospodarskyklub.sk. Boli a stále sú tri položené otázky : – Čo považujete za najsilnejší zážitok vo svojom doterajšom živote ? – Čo potrebuje a čo nepotrebuje slovenská spoločnosť ihneď – prinajhoršom do konca roka 2023 ? – Čo treba urobiť pre odvrátenie sebazničenia našej civilizácie vo vnútri nášho štátu a v medzinárodných vzťahoch ? Je tu plastický obraz sedemnástich členov združenia a ten je vytvorený ich názormi na život a na to, čo sa vôkol nich, a teda vôkol nás deje. Je to výpoveď o tom, Kto je kto ? Kto sme ?, Ako cítime, ako myslíme a aký Svet si želáme?. Spoločným menovateľom všetkých výpovedí je imperatívne želanie „vrátiť Slovensku a jeho občanom stabilitu vo všetkých smeroch, a tiež docieliť, aby bolo „šťastnou krajinou“. A to predsa nie je len záležitosť hojnosti statkov, majetkov a zlatých tehličiek, ale všeobčianskeho naladenia sa na úspech a plnohodnotný život.“

Videokonferenčný míting: Aby nám lepšie bolo

Neformálne ekonomické fórum - Ankety 2023

Zdroj :
NEF Hospodársky klub - Medzinárodný mierový výbor, združenie
www.hospodarskyklub.sk


UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.