Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

OZ Preventista spúšťa projekt k vzdelávaniu informačnej bezpečnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cieľom nového projektu je sprístupniť učiteľom on-line dostupný zdroj, z ktorého môžu čerpať pracovné listy pre vyučovací proces.

Lučenec 6. marca (TASR) - Občianske združenie (OZ) Preventista z Lučenca spúšťa nový projekt zameraný na podporu učiteľov pri vzdelávaní informačnej bezpečnosti, kybernetickej bezpečnosti a prevencie kybernetickej kriminality na základných a stredných školách s názvom Knižnica pracovných listov. TASR o tom informoval predseda správnej rady OZ Jaroslav Oster.

Projekt Knižnica pracovných listov úzko nadväzuje na učebnice a metodické príručky informačnej bezpečnosti pre školy vydávané združením v predchádzajúcom období, ktoré už dnes mnohé slovenské školy využívajú. Cieľom nového projektu je sprístupniť učiteľom on-line dostupný zdroj, z ktorého môžu čerpať pracovné listy pre vyučovací proces.

"Zaujímavosťou projektu je skutočnosť, že autormi obsahu sú učitelia, ktorí pracovné listy vytvorili na svoje vyučovacie hodiny a sú ich ochotní sprístupniť aj iným kolegom. Na tejto filozofii je postavený aj prístup k obsahu knižnice. Bezplatný prístup získa každý učiteľ slovenskej základnej či strednej školy, ktorý poskytne minimálne jeden pracovný list do tejto knižnice," priblížil Oster.

OZ Preventista vzniklo v roku 2013 ako dobrovoľnícka organizácia so zámerom poskytovať platformu na výmenu skúseností a realizáciu zvyšovania bezpečnostného povedomia. Združenie vydáva odborné publikácie pre školy a školské zariadenia a prevádzkuje portál so zameraním na témy informačnej a kybernetickej bezpečnosti.