Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Na predsedu SDKÚ-DS má Lucia Žitňanská podporu troch miestnych zväzov

Lucia Žitňanská Foto: TASR/Michal Svítok

Pavol Frešo získal podporu až 20 miestnych zväzov z celého Slovenska.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Lucia Žitňanská je stále jedinou kandidátkou na predsedu SDKÚ-DS po Mikulášovi Dzurindovi.

Do tejto chvíle ju však na úrovni konferencií miestnych zväzov SDKÚ-DS podporili iba tri z hlavného mesta Bratislavy. Potenciálneho kandidáta Pavla Freša už podporilo 20 miestnych zväzov z celého Slovenska.

Po desiatich miestnych zväzoch v Senici, Malackách, Brezne, Revúcej, Lopašove, Jablonici, Gajaroch, Malej Ide, Veľkom Šariši a Vajnoroch sa dnes pridali ďalšie. Medzi nimi aj šesť miestnych zväzov zo Stropkovského okresu.

„Na zasadnutí okresnej rady v Stropkove sme diskutovali o ďalšom fungovaní strany a zhodli sme sa na tom, že najlepšou voľbou pre stranu je Pavol Frešo, ktorému sme vyjadrili podporu,“ povedal dnes pre TASR predseda Okresnej rady SDKÚ-DS v Stropkove Jaroslav Prokopovič.

Pavol Frešo získal podporu aj v Skalici, Holíči, Rovensku a Stupave. „Je zrejmé, že znovuzískanie dôvery je potrebné. Členovia nášho miestneho zväzu sa vyslovili, že podľa nich má SDKÚ-DS šancu pod taktovkou Pavla Freša,“ uviedol predseda miestneho zväzu v Holíči Roman Hrnčírik.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo do tejto chvíle svoju kandidatúru neohlásil. "Je dôležité, aby impulz prišiel zdola a v prípade, že bude podpora radových členov SDKÚ-DS, budem sa o túto funkciu uchádzať v spravodlivom súboji," uviedol.