Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Gajdoš odovzdal Vojenskej polícii 21 nových áut

Na snímke minister obrany SR Peter Gajdoš (vľavo), ktorý odovzdal príslušníkom Vojenskej polície nové vozidlá do užívania 7. decembra 2018 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Generálny tajomník služobného úradu MO SR Ján Hoľko ozrejmil, že vyhlásením nadlimitnej súťaže a vďaka elektronickej akcii sa rezortu podarilo akciou znížiť cenu vozidiel na 720.000 eur.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Vojenskí policajti dostali 21 nových vozidiel pick-up v hodnote viac ako 800.000 eur. Slúžiť budú na plnenie úloh domáceho, ale aj medzinárodného krízového manažmentu. Uviedol to minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS), ktorý im ich v piatok osobne odovzdal.

"Tieto vozidlá, samozrejme, budú slúžiť na plnenie úloh, ktoré sú v zmysle zákona predurčené pre Vojenskú políciu. Celkovo 21 vozidiel bude rozdelených medzi všetky organizačné štruktúry Vojenskej polície. Aj takýmto spôsobom chceme garantovať zodpovedné plnenie úloh," povedal minister. Ozrejmil tiež, že náklady na opravu a servis starých áut by boli podľa vypracovanej analýzy rezortu obrany vyššie ako výmena starých za nové.

Generálny tajomník služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko ozrejmil, že vyhlásením nadlimitnej súťaže a vďaka elektronickej akcii sa rezortu podarilo akciou znížiť cenu vozidiel na 720.000 eur. "Ušetrili sme 104.000 eur, ktoré boli efektívne využité na kúpu štyroch ďalších vozidiel," vysvetlil. Hoľko zároveň informoval, že rezort pri verejnej súťaži obstaral tiež servis vozidiel na štyri roky.

Veliteľ vojenskej polície Michal Migát doplnil, že obnovou zastaranej techniky sa skvalitní a zlepší priamy výkon služby Vojenskej polície vo všetkých druhoch činností, ktoré vykonáva.