Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini: O nákupe transportérov pre OS SR rozhodne vláda

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini počas zasadnutia vlády SR 9. mája 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Poslanec NR SR Milan Krajniak tento týždeň uviedol, že na zákazke obrnených transportérov mali zarobiť podnikatelia blízki SNS.

Bratislava 9. mája (TASR) – Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) súhlasí s ministerstvom obrany, ktoré žiada od poslanca Národnej rady (NR) SR Milana Krajniaka (Sme rodina) predloženie dôkazov k jeho tvrdeniam, že na transportéroch pre Ozbrojené sily (OS) SR majú zarobiť podnikatelia blízki SNS. Premiér to uviedol na stredajšom brífingu.

„O tom, či niečo ideme nakúpiť a čo to bude, bude rozhodovať vláda. Minister obrany môže akurát pripraviť podklady a materiály,“ povedal Pellegrini. Doplnil, že urobí všetko pre to, aby bol prípadný nákup transparentný, „aby sme vedeli bez akýchkoľvek problémov zdôvodniť, prečo nakupujeme daný produkt, prečo je cena taká, aká je a aby sme boli uistení, že za tie stovky miliónov eur, ktoré ideme minúť, dostaneme kvalitný výrobok s preferenciou, aby jeho časť bolo možné produkovať na Slovensku.“



Poslanec NR SR Milan Krajniak tento týždeň uviedol, že na zákazke obrnených transportérov mali zarobiť podnikatelia blízki SNS.

Ministerstvo obrany SR vyzvalo Krajniaka, aby predložil dôkazy o provízii do piatka 11. mája, alebo aby sa ospravedlnil za svoje tvrdenia. V opačnom prípade rezort obrany podá v piatok ráno za poškodzovanie dobrého mena trestné oznámenie.