Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini: Vláde Ľ. Ódora stačí aj obmedzený mandát

Na snímke poslanec NRSR Peter Pellegrini (nezaradený) počas hlasovania o vyslovení dôvery vláde SR na 94. schôdzi NRSR v Bratislave 15. júna 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vláda Ódora získala podľa očakávania len toľko hlasov, koľko získala. Myslím si, že to bolo dopredu všetkým jasné, podotkol líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Bratislava 15. júna (TASR) - Vláde Ľudovíta Ódora stačí aj obmedzený mandát. "Dôvera tejto vláde sa preceňovala. Na to, čo tu majú štyri alebo päť mesiacov robiť, im stačí aj obmedzený mandát," uviedol líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini v reakcii na neschválenie programového vyhlásenia vlády.

Výsledok hlasovania ho neprekvapil. "Vláda Ódora získala podľa očakávania len toľko hlasov, koľko získala. Myslím si, že to bolo dopredu všetkým jasné," podotkol.

Pellegrini zároveň predpokladá, že prezidentka Zuzana Čaputová kabinet poverí, aby pokračoval v riadení krajiny s obmedzeným mandátom až do predčasných parlamentných volieb.

Vláda Ľudovíta Ódora vo štvrtok nezískala dôveru parlamentu. Poslanci Národnej rady SR vo štvrtok odmietli jej programové vyhlásenie.