Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini vylúčil, že by mal byť šéfom polície či SIS B. Zurian

Na snímke novozvolený predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie na tému Parlament stojí pred novými výzvami 26. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Nepovedal, či sa uvažuje o jeho nominácii do inej funkcie.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian sa nespomína v koalícii ako možný policajný prezident či riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS). Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Nepovedal, či sa uvažuje o jeho nominácii do inej funkcie.

Predseda parlamentu zdôraznil, že meno nového policajného prezidenta ešte nie je vybraté. Pripomenul, že ide o nomináciu ministra vnútra. Je však presvedčený, že by mal takúto pozíciu zastávať "hrdý policajt", ktorý pracoval a prešiel reálnym výkonom.

Čo sa týka nominácií na štátnych tajomníkov, Pellegrini rešpektuje návrhy partnerov. "Počkajme si na ich reálny výkon," apeloval. Po určitom čase vo funkciách podľa neho budú vedieť aj ministri i premiér Robert Fico (Smer-SD) povedať, či si zvolení štátni tajomníci riadne plnia úlohy.