Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

P. Pellegriniho nemilo prekvapilo, že Most-Híd podporuje Z. Čaputovú

Na snímke premiér SR Peter Pellegrini vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici 16. marca 2019. Foto: TASR/Ján Krošlák

Most-Híd vo štvrtok (21. 3.) oznámil, že odporúča svojim voličom a sympatizantom voliť v druhom kole prezidentských volieb Zuzanu Čaputovú.

Bratislava 22. marca (TASR) - Premiéra Petra Pellegriniho nemilo prekvapilo, že Most-Híd v druhom kole prezidentských volieb podporuje Zuzanu Čaputovú a nie Maroša Šefčoviča. V koalícii si budú musieť podľa predsedu vlády povedať, kam to speje.

"Koaličná zmluva nezaväzuje podporovať spoločného kandidáta, na toto má Most-Híd právo. Ale čakal by som, vzhľadom na kvalitu nami ponúknutého kandidáta, že odporučí voliť Maroša Šefčoviča a nie Zuzanu Čaputovú. Očakával som to a bol som nemilo prekvapený, ako sa zachoval. Budeme si musieť povedať, kam to speje," povedal novinárom šéf vládneho kabinetu.

Most-Híd vo štvrtok (21. 3.) oznámil, že odporúča svojim voličom a sympatizantom voliť v druhom kole prezidentských volieb Zuzanu Čaputovú. O prezidentský palác bojuje so Šefčovičom. V prvom kole presvedčila Čaputová 40,57 percenta ľudí, Šefčoviča volilo 18,66 percenta. Druhé kolo sa uskutoční v sobotu 30. marca. Nový prezident sa ujme funkcie 15. júna.