Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

P. Pollák nechce plat splnomocnenca, dá ho na rozvoj rómskej komunity

Peter Pollák vľavo a Igor Matovič Foto: TASR/Pavel Neubauer

Peter Pollák do funkcie nastúpi 1. októbra a sľubuje, že sa bude snažiť riešiť rómsku problematiku lepšie ako politici doteraz.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Poslanec Národnej rady SR Peter Pollák (OĽaNO) sa mieni vzdať platu splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Peniaze chce dať na rozvoj projektov zameraných na rozvoj rómskej komunity na Slovensku.

Do funkcie nastúpi 1. októbra a sľubuje, že sa bude snažiť riešiť rómsku problematiku lepšie ako politici doteraz. "Budem sa snažiť pomôcť Slovensku popasovať sa s týmto problémom," povedal Pollák, ktorý sa spolu s Igorom Matovičom dohodol na spolupráci so Smerom-SD pri riešení rómskej otázky.

Pripravili aj rómsku reformu, ktorá má podľa Matoviča 89 opatrení. Líder obyčajných nechce o jednotlivých opatreniach hovoriť samostatne, celú reformu mienia predstaviť 15. októbra. "Máme viac riešení, treba sa na to pozerať komplexne," zdôraznil Matovič, podľa ktorého nie je riešenie búrať osady, hoci stoja na cudzích pozemkoch. "A kam tí ľudia pôjdu?" spýtal sa. Dodal, že obyčajní pripravujú aj riešenia tohto problému.

Pollák vidí nedostatky vo výchove detí v špeciálnych školách. Podľa neho tieto zariadenia produkujú "profesionálnych poberateľov dávok". "A to sa musí zmeniť. Zo škôl musia vychádzať ľudia použiteľní pre pracovných trh," zdôraznil. Pokiaľ ide o čierne stavby, Pollák nepodporí riešenie, ktoré do parlamentu predložila SDKÚ-DS.