Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

VAČOK: Všetci očakávajú pravdivú odpoveď, kto zavraždil Ernesta Valka

Na archívnej snímke je Peter Vačok Foto: TASR/Martin Baumann

Bývalý vyšetrovateľ a v súčasnosti advokát P. Vačok si je istý, že nešlo o lúpežnú vraždu pre nejaké peniaze, ale treba za tým hľadať nejaké pozadie.

Bratislava 10. októbra (TASR) – Bude vecou ďalšieho dokazovania, či skutočne ten, kto bude obvinený z vraždy prominentného právnika Ernesta Valka, alebo kto už je obvinený z tohto trestného činu, je páchateľom. Uviedol to dnes pre TASR bývalý dlhoročný vyšetrovateľ a v súčasnosti advokát Peter Vačok.

"Nielen rodina, ale aj verejnosť očakávala a má v podstate právo na pravdivú odpoveď, kto a za akých okolností zavraždil Ernesta Valka. Ale isteže, to je zatiaľ len správa a bude vecou ďalšieho dokazovania, či skutočne ten, kto bude obvinený, alebo kto už je obvinený z tohto trestného činu, je skutočne páchateľom," povedal Vačok.


"Ak sa podaril tento prípad objasniť, som rád, pretože to bol môj dobrý priateľ a zároveň som si istý, že nešlo o nejakú lúpežnú vraždu len tak pre nejaké peniaze, ale podľa mňa za tým treba hľadať nejaké pozadie. To si myslím dodnes, pokiaľ ma nepresvedčia iné dôkazy o opaku," povedal bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Polícia po siedmich rokoch objasnila vraždu Ernesta Valka. Za jeho smrťou má byť lupič J. R. Denníku N to potvrdili dva zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní.

O Valkovej vražde sa podľa denníka rozhodol svedčiť človek, ktorý pri nej bol.

„Národná kriminálna agentúra pod dozorom prokuratúry už niekoľko dní vykonáva úkony smerujúce k tomu, že obviní páchateľa. Bol ním podľa polície lupič. Páchateľa usvedčili jeho spolupáchatelia, ktorí sa proti nemu rozhodli svedčiť a ktorí sú odsúdení pre iné trestné činy,“ napísal Denník N.

Ernesta Valka zavraždili 9. novembra 2010 v jeho dome v Limbachu.