Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sú známe prvé výsledky pádu vrtuľníka Mi-17. Nešlo o technickú poruchu

Na snímke vrak havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov v utorok 28. júla 2015. Foto: TASR - Milan Kapusta

K havárii vojenského vrtuľníka prišlo 28. júla na východnom Slovensku. Vyžiadala si život pilota a ďalší dvaja členovia posádky sa zranili.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Príčinou havárie vojenského vrtuľníka Mi-17, ktorá si 28. júla na východnom Slovensku vyžiadala život pilota a ďalší dvaja členovia posádky sa zranili, nebola technická porucha. Vo svojom dnešnom hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza, ktorej výsledky vyšetrovania oznámil minister obrany Martin Glváč.

"Ja som len dostal informáciu a myslím si, že som povinný oznámiť, že po vyhodnotení záznamových zariadení nešlo o technickú poruchu. Ostatné veci sú predmetom vyšetrovania," povedal pre televíziu minister s tým, že od utorka (18.8.) budú mať vojenské vrtuľníky Mi-17 opäť dovolené lietať. "Ukázalo sa, že všetky systémy vo vrtuľníku fungovali absolútne normálne a boli v norme," dodal Glváč.

Fotografie z havárie vojenského vrtuľníka 28. júla 2015

Na snímke vrak havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov v utorok 28. júla 2015.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Na snímke vrak havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov v utorok 28. júla 2015.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Na snímke auto pohrebnej služby a policajti stoja neďaleko miesta pádu vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov v utorok 28. júla 2015.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Pri obci Hradisko v okrese Prešov havaroval vojenský vrtuľník (video z 28. júla 2015)