Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Paliho Kapurková, veselá politická strana končí

Pali Vass (uprostred) Foto: TASR/Štefan Puškáš

Paliho Kapurková v roku 2010 navrhovala napríklad premenovať vládu SR na služobníctvo SR a doplniť volebný systém tak, aby mohli ľudia voliť proti všetkým politickým stranám.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Paliho Kapurková, veselá politická strana končí. Svoju činnosť ukončila 9. novembra, v deň volieb do orgánov samosprávnych krajov, do ktorých sa zapojilo len 20,11 percenta voličov. Podľa Paliho Kapurkovej tieto voľby opäť ukázali, že najpočetnejšou politickou silou sú na Slovensku nevoliči. Práve pre nich tu strana bola. Koniec činnosti oznámil dnes jediný člen strany Pali Vass a zakladajúci sympatizanti Paliho Kapurkovej.

Strana sa objavila na politickej scéne pred parlamentnými voľbami v roku 2010. Za týmto subjektom stál odborník na reklamu a marketing Igor Brossmann. Okrem Brossmanna je to Róbert Lifka a Miroslav Švec. V roku 2010 ju ponúkali ako "poslednú voľbu pre všetkých zúfalých a rezignovaných voličov". Vo vtedajších voľbách prišlo k urnám 58,83 % voličov, vyše 40 % ľudí nevolilo. Paliho Kapurková tak ako vtedy aj dnes trvá na tom, že "ak volebná účasť je nižšia ako 50 %, tak víťazom volieb sú nevoliči".

Paliho Kapurková v roku 2010 navrhovala napríklad premenovať vládu SR na služobníctvo SR a doplniť volebný systém tak, aby mohli ľudia voliť proti všetkým politickým stranám. Strana sľubovala, že ak sa dostane do Národnej rady SR, tak kreslá, ktoré získa, nechá prázdne. Paliho Kapurkovú volilo v parlamentných voľbách vtedy 14.576 ľudí, čo predstavovalo 0,57 % hlasov. V predčasných parlamentných voľbách v roku 2012 už nekandidovala.