Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na palube havarovaného lietadla neboli žiadni Slováci, potvrdil rezort

Záchranári prehľadávajú miesto nehody utorkovej havárie dopravného lietadla A320 pri horskej obci Seyne-les-Alpes vo francúzskych Alpách 26. marca 2015. Zdá sa, že druhý pilot Airbusu A320 lietadlo zámerne naviedol k zemi a tak ho zničil. Na štvrtkovej (26. marca) tlačovej konferencii v Marseille to povedal tamojší prokurátor Brice Robin. Nemecký druhý pilot Andreas Lubitz (28) prevzal výlučnú kontrolu nad airbusom po tom, čo kapitán opustil kokpit a išiel na toaletu. Následne odmietol otvoriť dvere a stlačil tlačidlo, ktoré nasmerovalo lietadlo na zostupný kurz, konštatoval prokurátor. Foto: TASR/AP

Lietadlo spoločnosti Germanwings so 150 osobami na palube sa v utorok zrútilo v južnom Francúzsku počas letu z Barcelony do Düsseldorfu.

Bratislava 27. marca (TASR) - Slovenskému rezortu diplomacie sa podarilo potvrdiť, že na palube havarovaného Airbusu A320 sa nenachádzali občania SR. TASR dnes informoval šéf tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Peter Susko.



Lietadlo spoločnosti Germanwings, dcérskej firmy Lufthansa, so 150 osobami na palube sa v utorok (24.3.) zrútilo v južnom Francúzsku počas letu z Barcelony do Düsseldorfu. Vyšetrovanie ukazuje, že druhý pilot lietadlo zámerne naviedol k zemi, a tak ho zničil.