Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Pápež počas preletu nad Slovenskom poslal A. Kiskovi telegram

Pápež František Foto: TASR/AP

"Zvolávajúc na vás všetkých požehnanie Všemohúceho Boha, modlím sa, aby v krajine prekvitali pokoj a prosperita," píše sa v telegrame.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Pápež František pri svojej ceste do Južnej Kórey počas preletu nad územím Slovenskej republiky zaslal prezidentovi Andrejovi Kiskovi telegram. Informuje o tom webová stránka Vatikánskeho rozhlasu.

"Keď prelietam ponad Slovensko na mojej ceste do Kórey, posielam srdečný pozdrav Vašej Excelencii a Vašim spoluobčanom. Zvolávajúc na vás všetkých požehnanie Všemohúceho Boha, modlím sa, aby v krajine prekvitali pokoj a prosperita," píše sa v telegrame.

Pápež odcestoval dnes na svoju tretiu zahraničnú cestu, ktorá vedie do Južnej Kórey. Ide o prvú návštevu pápeža v tejto východoázijskej krajine za posledných 25 rokov.

Päťdňová návšteva Južnej Kórey zavedie 77-ročného Františka najskôr do hlavného mesta Soulu, kde má pristáť vo štvrtok dopoludnia (10.30 h miestneho času / 3.30 h SELČ). Stredobodmi cesty pri príležitosti 6. Dňa ázijskej mládeže sú stretnutie s mladými a blahorečenie kórejských mučeníkov. Ide o prvú návštevu pápeža v tejto východoázijskej krajine za 25 rokov.