Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Para bude v záverečnej reči trvať na nevine, kritizuje splnomocnencov

Na snímke obžalovaný Marian K. a vľavo jeho advokát Marek Para. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Tvrdenia prokuratúry považuje Para v tomto konaní za spochybnené až vyvrátené, a tým aj hodlá argumentovať.

Pezinok 23. júla (TASR) – Obhajca obžalovaného Mariana K. Marek Para bude vo svojej záverečnej reči trvať na nevine svojho klienta. Uviedol to na brífingu po prednesení záverečných rečí prokurátora a splnomocnencov poškodených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Pojednávanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) bude pokračovať 31. júla.

„Splnomocnenci jednoznačne prekročili povolený rozsah záverečnej reči. Je absolútne zakázané, aby sa vyjadrili k výške trestu,“ tvrdí Para. Myslí si, že Daniel Lipšic a Roman Kvasnica vzbudili diskusiu nie o tom, či je niekto vinný, ale o tom, aký má dostať trest, či doživotie alebo 25 rokov. „Je to zásadné porušenie spravodlivého procesu,“ doplnil obhajca.

Tvrdenia prokuratúry považuje Para v tomto konaní za spochybnené až vyvrátené, a tým aj hodlá argumentovať.

Senát ŠTS ukončil vo štvrtok dokazovanie v kauze vraždy novinára. Nasledovali tak záverečné reči, ktoré niekoľko hodín prednášali prokurátor Vladimír Turan a následne advokáti Lipšic a Kvasnica. Prokurátor navrhuje všetkým obžalovaným 25-ročný trest odňatia slobody.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.