Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

J. PAŠKA: Vláda nemá právo súhlasiť s premiestnením utečencov do SR

Jaroslav Paška Foto: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Bývalý europoslanec pripomína, že Slovensko je zvrchovaný štát, má vlastný Migračný úrad Ministerstva vnútra SR, ktorý samostatne rozhoduje o tom, komu poskytne možnosť prisťahovať sa na Slovensko.

Bratislava 13. júna (TASR) - Vláda SR nemá právo proti vôli našich občanov súhlasiť s premiestňovaním imigrantov z iných krajín EÚ na Slovensko. Tvrdí to prvý podpredseda SNS a bývalý europoslanec Jaroslav Paška.

Podľa jeho slov chce Brusel na Slovensko poslať 785 utečencov. Predseda vlády SR Robert Fico podľa Pašku hovorí o možnosti prijímania utečencov podľa akéhosi nekvantifikovaného "princípu dobrovoľnosti".

Paška sa nazdáva, že premiér za týmito vyjadreniami pred slovenskou verejnosťou "vlastne skrýva otvorenie nášho v súčasnosti uzavretého azylového systému k následnému preberaniu ekonomických migrantov z iných štátov EÚ na Slovensko podľa nových, doposiaľ neznámych mechanizmov EÚ".

Bývalý europoslanec pripomína, že Slovensko je zvrchovaný štát, má vlastný Migračný úrad Ministerstva vnútra SR, ktorý samostatne rozhoduje o tom, komu poskytne možnosť prisťahovať sa na Slovensko.

Paška zdôrazňuje, že vláda SR je povinná hospodáriť s príjmami štátu zodpovedne, na prospech občanov svojej krajiny. "Vládny kabinet od občanov nedostal žiaden mandát na to, aby z ich daní namiesto škôl, nemocníc, domovov pre siroty či dôchodcov a ďalších zariadení potrebných pre život našich občanov budoval ubytovne, špeciálne zariadenia, školy a úrady, sídliská či osady s mešitami pre imigrantov," zdôraznil.

Kabinet tiež podľa Pašku nedostal žiaden mandát na to, "aby z ich daní namiesto vyplácania miezd učiteľom, lekárom, zdravotným sestrám, štátnym úradníkom, vojakom, policajtom, či dôchodkov a dávok sociálne slabým financoval pokojný a dôstojný život každoročne prichádzajúcich nových tisícok Afričanov či Ázijcov u nás".