Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Pátranie po M. Filkovi v utorok prerušili, pokračovať budú v stredu

Na snímke riaditeľ Inštitútu finančnej politiky Martin Filko. Foto: TASR - Michal Svítok

Tridsaťpäťročný Martin Filko bol v druhej vláde Roberta Fica hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky.

Bratislava 29. marca (Teraz.sk/TASR) - Pátranie po nezvestnom šéfovi Inštitútu finančnej politiky na ministerstve financií Martinovi Filkovi od rána pokračovalo. V teréne boli opäť policajti z poriečneho oddelenia, záchranári a hasiči. Zatiaľ je to podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej bez úspechu. Pátracia akcia bude podľa TA3 pokračovať zajtra.

Prístroje záchranárov pod hladinou Dunaja zaznamenali dnes pred obedom podľa televízie TA3 podozrivý predmet. Situáciu preveril potápač, zásah dopadol bezvýsledne. Pátranie komplikuje silný prúd a zlá viditeľnosť, dodáva televízia.



Na mieste zasahovali hasiči s člnovou technikou, potápačská skupina a policajti. Na snímke záchranári z Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova pomocou sonaru prehľadávajú dno Dunaja v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Vladimír Benko/MVSR
Hasiči momentálne prehľadávajú tok rieky na úseku "ťažká poloha" v Bratislave.

Televízia TA3 uviedla, že kanoe sa už podarilo nájsť. Podla informácii záchranárov je šanca na prežite veľmi nízka.

Martina Filka stále nenašli.Voda v Dunaji má asi 7 stupňov. Záchranári nezvestnému Martinovi Filkovi nedávajú veľké šance na prežitie, pátranie napriek tomu pokračuje. Na brehoch Dunaja sú štvorkolky, psovodi a smerujú z Vlčieho hrdla na Gabčíkovo. V člnoch na rieke sú potápači. Ekonóma budú hľadať celý deň. S Martinom Filkom bol v kanoe jeho dlhoročný kamarát a spolužiak z Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií Vladimír Lefík. Martin Filko na sebe pravdepodobne nemal záchrannú vestu, záchranári tvrdia, že by sa s ňou určite dostal na breh. Kanoe s dvoma mužmi sa prevrátilo včera podvečer pri Vlčom hrdle na Dunaji. V teréne boli všetky zložky Komplexnej centrálnej záchrannej služby. Celú noc záchranári pátrali na štvorkolkách popri dunajskej hrádzi aj vo vode na člnoch. Pre tmu ich okolo 23. hodiny odvolali z terénu.Iveta Gombošová

Posted by Správy RTVS on 29. marec 2016

Na Dunaji, pod Prístavným mostom v Bratislave sa včera prevrátilo kanoe, hasiči do noci pátrali po nezvestnej osobe. Podľa televízie Markíza by malo ísť o šéfa Inštitútu finančnej politiky na ministerstve financií Martina Filka, o ktorom sa istý čas rozprávalo ako o možnom adeptovi na post ministra zdravotníctva.

V blízkosti bratislavskej Micherovej zátoky ho mal strhnúť prúd po tom, čo sa prevrátil v kanoe ešte s jedným mužom, ktorý sa zachránil. Hasiči prehľadávali Dunaj od prístavného mosta až po Gabčíkovo, približne 30 kilometrový úsek.

Kanoe sa malo prevrátiť v pondelok krátko pred 17.00 h v smere od bratislavského Prístavného mosta na Slovnaft. Na mieste zasahovali hasiči s člnovou technikou, potápačská skupina a policajti.

"Martin, môj najbližší kolega, je nezvestný po tragédii na Dunaji," uviedol o Filkovi na sociálnej sieti minister financií Peter Kažimír.




Tridsaťpäťročný Martin Filko bol v druhej vláde Roberta Fica hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky.

Martin, máme pred sebou ešte veľa spoločnej práce

Posted by IFP - Institute for Financial Policy on 29. marec 2016


V rokoch 2008 – 2010 bol poradcom ministra financií SR Jána Počiatka. Tiež bol poradcom Ivety Radičovej, keď bola predsedníčkou vlády.