Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Pellegrini by chcel koaličnú vládu so štandardnými stranami

Na snímke predseda NR SR Peter Pellegrini počas vyhlásenia parlamentných volieb na 5. marca 2016, v Bratislave 12. novembra 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Budúca vláda bude podľa neho potrebovať konštruktívnych partnerov.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini by rád videl v budúcom parlamente ľudí, ktorí chcú pracovať pre Slovensko a vrátiť do snemovne odbornosť a vecnú diskusiu. Pre vytvorenie stabilnej vlády preferuje štandardné politické strany, teda tie s históriou a predvídateľným správaním.

"Slovensko aj na najbližšie štyri roky bude potrebovať stabilnú vládu. Vláda sa bude musieť opierať o koaličnú väčšinu, pri ktorej nebude každý polrok tŕpnuť, či sa niekoľko poslancov rozhodne opustiť kluby. Neštandardné politické strany, ktoré tu sú, a možno aj nové strany, ktoré sem prídu, sú teraz pre mňa nečitateľné," povedal pre TASR Pellegrini v koncoročnom rozhovore.



Budúca vláda bude podľa neho potrebovať konštruktívnych partnerov. "Bol by som rád, keby sa budúca vládna koalícia čo najmenej zaoberala sama sebou a čo najviac času venovala práci pre krajinu," uviedol s tým, že ak Smer-SD bude zostavovať vládu, zrejme ako prvé pozve na rokovania štandardné politické strany.