Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Pellegrini sa v prípade zvolenia neobáva o stabilitu klubu a koalície

Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie k aktuálnej prezidentskej kampani 27. marca 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Odmieta, že by jeho zvolenie ohrozilo zahraničnopolitické smerovanie SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. apríla (TASR) - Kandidát na prezidenta a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini sa v prípade svojho zvolenia za hlavu štátu neobáva o stabilitu poslaneckého klubu svojej strany. Strana bude podľa neho naďalej pilierom stability vládnej koalície až do nasledujúcich riadnych parlamentných volieb. Uviedol to v utorkovom vyhlásení vysielanom na sociálnej sieti.

"Ak dostanem od ľudí dôveru, nebudem žiadnym nekritickým obdivovateľom vlády. Ale jej dôstojným a spolupracujúcim partnerom, ktorý má najvyšší mandát priamo od ľudí," vyhlásil Pellegrini.

V rámci zahraničnej politiky deklaroval, že nedopustí, aby Slovensko prišlo o právo veta v Európskej únii. Rovnako nechce odobrať vláde právomoci v zahraničnej politike. Od vlády očakáva, že v nej bude rešpektovať aj postoje prezidenta s cieľom vrátiť zahraničnej politike jednotu. Rovnako deklaruje, že nikdy nebude žiadať európske inštitúcie, aby Slovensku odobrali eurofondy.

Odmieta, že by jeho zvolenie ohrozilo zahraničnopolitické smerovanie SR. "Slovensko je hlboko ukotvené v Európskej únii aj Severoatlantickej aliancii, to však ale neznamená, že bude len prikyvovať na všetko, čo mu partneri nadiktujú," dodal.