Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini volil v L. Mikuláši, v okolí Jasnej volia najmä turisti

Na snímke predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini poskytuje rozhovor po hlasovaní vo volebnej miestnosti v okrsku číslo 25 v ŽS a MŠ Demänová vo voľbách do Národnej rady SR v Liptovskom Mikuláši, 5. marca 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Voličský preukaz si predseda parlamentu vybavil prvýkrát v živote.

Liptovský Mikuláš 5. marca (TASR) - Predseda parlamentu Peter Pellegrini volil dnes v ranných hodinách s voličským preukazom v liptovskomikulášskej mestskej časti Demänová. Voličský preukaz si vybavil prvýkrát v živote.

"Momentálne som na svetovom pohári v lyžovaní a keďže som chcel využiť svoje volebné právo, tak som si vybavil voličský preukaz. A ako som videl, nebol som sám. Bolo tu voliť už veľa ľudí s voličským preukazom. Volebná účasť sa teraz v ranných hodinách javí, že môže byť slušná," uviedol pre TASR Pellegrini s tým, že preukaz si vybavil sám, aby vo funkcii nestratil styk s bežnou realitou.



Na snímke predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini odchádza z priestoru určenom na hlasovanie vo volebnej miestnosti v okrsku číslo 25 v ŽS a MŠ Demänová vo voľbách do Národnej rady SR v Liptovskom Mikuláši, 5. marca 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko
V Demänovej, ktorú od lyžiarskeho strediska v Jasnej delí len pár kilometrov, momentálne prevláda počet voličov s voličskými preukazmi nad domácimi. "Takýto nápor sme ešte nezažili. Hneď zrána sme toľko ľudí nečakali. Momentálne turisti nad domácimi prevládajú," povedala predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Demänovej Andrea Čongrádyová.

Predseda parlamentu sa v dejisku Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní nachádza len do dnešného dňa. "Od dnešnej noci budem na centrále v Bratislave očakávať výsledky. I keď som v Jasnej, lyžovať dnes nebudem, pretože je to momentálne pomerne hektické, veľa obmedzení. Ale lyžujem rád, môj otec ma to naučil krátko po tom, ako som sa naučil chodiť," dodal Pellegrini.