Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prvé rozhodnutie nového šéfa NR SR: Stanovil dátum doplňujúcich volieb

Nový predseda NR SR Peter Pellegrini počas príhovoru Foto: TASR/AP

Nové voľby do orgánov samospráv sa uskutočnia 7. marca 2015

ratislava 26. novembra (TASR) - Nové voľby do orgánov samospráv sa uskutočnia v sobotu 7. marca 2015. Rozhodol o tom predseda NR SR Peter Pellegrini.

Doplňujúce voľby sa celkovo týkajú 29 obcí. V Trnavskom kraji sa voľby uskutočnia v obci Horný Bar (volí sa poslanec), Hubice (starosta), Smolinské (poslanci), Dolné Dubové (starosta) a Naháč (poslanci).

V Trenčianskom kraji budú doplňujúce voľby v obci Melčice-Lieskové, kde si obyvatelia budú voliť poslancov.

V Nitrianskom kraji ide o obce Branč a Lužany, v oboch prípadoch pôjde o voľbu starostu obce.

Volebná sobota bude v doplňujúcich voľbách aj v Žilinskom kraji, konkrétne v obci Ižipovce, kde sa volia starosta a poslanci. Svojich zástupcov v obecnom zastupiteľstve si budú voliť aj v obciach Jalovec, Jamník, Pavčina Lehota, Lopušné Pažite a Stránske. Starostu budú voliť v obciach Jasenové a Varín.

V Banskobystrickom kraji sa o šéfovi obce bude rozhodovať v Buzitke, Českom Brezove a Veľkom Lome, voľby na poslanca budú v Kunešove.

V rámci Prešovského kraja sa voľby starostu a poslancov uskutočnia v obciach Ondavka, Zálesie a Harakovce. Poslanca budú voliť v Podhradíku a Poľanovciach, starostu v Brežanoch. O poslancoch majú rozhodnúť vo voľbách aj v obci Nižná Pisaná.

V Košickom kraji sa voľby uskutočnia v obciach Kuzmice, kde sa bude voliť starosta a Chrasť nad Hornádom, kde sa budú voliť poslanci.

Kandidačné listiny možno podať do 11. januára 2015, začiatok volebnej kampane je stanovený na 18. februára a koniec na 5. marca 2015.