Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Peter Pollák z OĽaNO sa pridáva k frakcii Európskej ľudovej strany

Na archívnej snímke Peter Pollák. Foto: TASR – Milan Kapusta

Keďže mojimi prioritami sú najmä regióny, chcem pôsobiť vo Výbore pre regionálny rozvoj, z ktorého môžem pomôcť slovenským obciam a mestám získavať financie z Európskej únie, uviedol Pollák.

Bratislava 5. júna (TASR) - Peter Pollák z OĽaNO sa pridáva k frakcii Európskej ľudovej strany (EPP), ktorá je najsilnejšou politickou skupinou v Európskom parlamente. Vo frakcii sa chce venovať najmä vyrovnávaniu regionálnych rozdielov medzi členskými krajinami či dostupnosťou vzdelania a služieb pre všetkých občanov. Informoval o tom v stredu hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky.

"Ďakujem za možnosť podieľať sa na práci frakcie Európskej ľudovej strany. Keďže mojimi prioritami sú najmä regióny, chcem pôsobiť vo Výbore pre regionálny rozvoj, z ktorého môžem pomôcť slovenským obciam a mestám získavať financie z Európskej únie," uviedol Pollák.

Poukázal, že množstvo našich obcí nemá doteraz prístup k základnej infraštruktúre potrebnej pre plnohodnotný život, akou je kvalitná cesta, či pitná voda.

"Dôležitá je pre mňa aj otázka vzdelávania detí, najmä zo znevýhodneného prostredia. Európska únia môže aj v tomto smere pomáhať viac a efektívnejšie. Samozrejme, takto vynaložené prostriedky je potrebné dôkladne kontrolovať, či sa dostanú tam, kde je to naozaj potrebné. Aj na to chcem vo svojej práci klásť dôraz," doplnil.

Podľa vedúceho slovenskej delegácie EPP Ivana Štefanca (KDH) bude Peter Pollák významnou posilou pre zastúpenie Slovenska v Európskom parlamente aj z hľadiska obhajoby práv menšín.

"Som rád, že naša frakcia Európskej ľudovej strany kresťanských demokratov získava v tomto volebnom období v osobe Petra Polláka človeka, ktorý dokonale pozná problémy slovenských regiónov a potreby menšín, ktoré s nami na území Slovenska žijú," uviedol Štefanec.