Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Petrík sa vráti do NR SR, či sa vzdá postov v samospráve, nepovedala

Simona Petrík, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

V súčasnosti pôsobí ako podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja pre oblasť sociálnych vecí i ako miestna poslankyňa v bratislavskej Karlovej Vsi.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Niekdajšia poslankyňa Národnej rady (NR) SR Simona Petrík, ktorá v súčasnosti pôsobí v komunálnej politike, sa vráti do parlamentu. Či sa prípadne vzdá niektorého zo súčasných postov v komunálnej a regionálnej politike, sa vyjadrí neskôr. Uviedla to pre TASR.

"Čo sa týka uplatnenia si mandátu poslankyne NR SR, uplatním si ho. O ostatných veciach vedieme aktuálne debatu. V prvom rade sa potrebujem dohodnúť s partnermi, ktorých by sa prípadné zmeny týkali," povedala pre TASR Petrík.

V súčasnosti pôsobí ako podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) pre oblasť sociálnych vecí i ako miestna poslankyňa v bratislavskej Karlovej Vsi.

Ako kandidátka v sobotných (30. 9.) parlamentných voľbách za Progresívne Slovensko získala 19.636 prednostných hlasov. Patrí medzi 32 poslancov zvolených za toto hnutie do parlamentu.