Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Petržalka chce aj naďalej motivovať aktívnych zamestnancov ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Schválené sú dve dotačné schémy. Pre pedagogických zamestnancov je určená dotačná schéma Naučiť lepšie, odmeniť viac.

Bratislava 2. júla (TASR) – Bratislavská Petržalka plánuje aj v budúcom školskom roku 2021/2022 motivovať pedagogických a odborných zamestnancov svojich základných škôl. Na odmeny pre 21 najaktívnejších zamestnancov škôl prispeje sumou 40.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Schválené sú dve dotačné schémy. Pre pedagogických zamestnancov je určená dotačná schéma Naučiť lepšie, odmeniť viac. Pre odborných zamestnancov, teda školských psychológov, špeciálnych, liečebných či sociálnych pedagógov logopédov, alebo asistentov učiteľov, je dotačná schéma Spolupracovať lepšie, odmeniť viac.

Podporené projekty by mali byť inovatívne v nových poznatkoch, spôsoboch, metódach a využívajú informačné komunikačné technológie v predmetoch vyučovaných na školách. "Posudzovať budeme aj zvýšenie motivácie detí, ich kreativity, rozvoj talentu a nadania, aktivity na rozvoj kritického myslenia, ako aj posilnenie všetkých druhov prevencií v školách," poznamenala Andrea Garanová, vedúca oddelenia školstva miestneho úradu.

Na príprave inovatívnych projektov sa dá pracovať do 31. augusta, dovtedy je možné posielať aj žiadosti. Urobiť tak môžu elektronicky prostredníctvom webovej stránky petrzalka.egrant.sk. Vyhodnotenie je naplánované do polovice septembra. Bližšie informácie spolu s výzvou sú zverejnené na webovej stránke mestskej časti, poskytnú ich tiež na miestnom oddelení školstva.